Занатско-едукативан центар

Декупаж техника

украшавање предмета употребом салвета. Декупаж техника пружа безброј интересантних могућности за украшавање предмета од дрвета, стакла, картона, порцелана, а савршена је за оживљавање старог намештаја и рециклирање амбалаже.

Израда беџева, рад и штампа на производима:

шоље, стакло, камен, плочице, привесци, магнете, рад на преси за штампу на мајцама, магнетима, привесцима, качкетима, на керамици, стаклу, дрвету, подметачима за чаше и др.

Кројачка радионица – руковање маказама

сечење и кројење тканина (по шаблону), ручно шивење, обука за рад на електронској шиваћој машини, машинско равно штепање, украсни штепови. Израда марама, ешарпи, марамица, крпа, јастучића, трака за косу, украсних стољњака и надстољњака, торби, одевних предмета (хаљине, сукње, блузе) рециклажа оштећених производа: торбе, ешарпе, завесе, прекривачи, одевних предмета ….

Израда накита

огрлице, наруквице, минђуше, брошеви. Прављење различитих облика од глине, пластелина и других материјала, бојење истих, низање на траке, силиконски конац, канап и кожицу.

Израда украсних предмета

кутије, слике, иконе, послужавнивци, коришћење дрвета, папира, картона, исцртавање предмета.

Израда предмета од глине и обрада керамике

перле и привесци за накит, магнети, чиније – сакције, свећнаци, рамови, пиксле, држачи за оловке, сатови,..

Коричење и пластицифирање

израда папирне конфекције: корица за свеске, блокове, фасцикле, подметаче, дипломе, позивнице, честитке, кесе …

Зашто је радно ангажовање важно?

Радионице радног ангажовања су значајне јер МНРО дају могућност да науче неку нову технику, да изразе своју креативност, побољшава квалитет живота, развија способност, ствара осећај да су корисни, да постоји смисао њиховог рада, да на базарима продају своје производе и њихова присутност и видљивост у јавном животу.

Циљ нам је да пружили већу понуду послова за особе са сметњама у развоју којима је одузета радна способност, да успоставимо добру сарадњу са з друштвено одговорних фирми које желе да њихови запослени узму учешће на радионицама и да заједнички урадимо производе., исте пласирамо и омогужимо одрживост услуге.


Занатско – едукативни центар, радно ангажовање

Радно ангажовање обавља се двапута недељно у простору Удружења.. Рад је по групама, обухваћено је 30 корисника, чланови Удружења: корисници дневног боравка Звездара, ДБ Шекспирова, Сунце, Петраркина, ученике ОШ Бошко Буха, Душан Дугалић, и друге који нису обухваћени организованим обликом збрињавањем. Рад у радионицама за радно ангажовање у дому Сремчица током викенд боравка.

Активности:

Радићи се на изради предмета од природних и рециклажних материјалаFacebook
[custom-facebook-feed]