Преносимо вест Геодетске техничке школе из Београда, у целости:

На овогодишњем регионалном такмичењу Ученичких команија прво место освојила је наша ученичка компанија “СТРИНГ & WООД” ,а пето место ученичка компанија “ИМАГЕ-ИНАТИОН-БОX”. Обе компаније пласирале су се на следећи ниво (државно) такмичење, које ће бити одржано 15,16. и 17.маја у Делта цитy-ју.
Такмичење “Ученичке компаније” су изложбено-продајног карактера. Наши ученици данима вредно раде на усавршавању својих производа, састављању доброг финансијског извештаја и медијског ангажовања.
Желели смо да нашим активностима доделимо и хуману црту ангажовања. Као прави мали предузетници желели смо да у наше активности укључимо децу и одрасле особе са сметњама у развоју, који већ поседују искуство у радионичарском раду и осталим предузетничким вештинама.
Дочекала су нас широм отворена врата за сарадњу у Друство Мнро Звездара, чији су чланови изразили жељу да равноправно и активно учествују у креирању наших нових прозвода заједно са ученицима-такмичарима.
Морамо да признамо да смо уживали у заједничком раду и да смо много научили једни од других. На овај начин, уз лепу обострану сарадњу, пружена је прилика ученицима Геодетске техничке школе и члановима Друштва Мнро Звездра да се креативно изразе. Оставарила су се нова лепа пријатељства.
На тај начин желели смо да скренемо пажњу и подигнемо свест о значају хуманитарног рада.

Хвала Друштву Мнро Звездара што су нам уступили своје просторије за рад, пренели своја практична знања, искуства и помогли у развијању нових предузетничких вештина.

“Ученичка компанија” део је пројекта „Година предузетништва 2016” који спроводи Влада Републике Србије и организација Достигнућа Младих у Србији/Јуниор Ацхиевемент ин Сербиа


Facebook
[custom-facebook-feed]